Секрети дизайну інтер’єру для квартир-студій: як зробити простір функціональним

Секрети дизайну інтер'єру для квартир-студій: як зробити простір функціональним

Інтер’єр для квартири-студії має кілька секретів. Завдяки цьому вдається створити стильний та функціональний простір. Враховуються найменші деталі й загальне бачення інтер’єру. Дизайнери студії Soprano https://soprano.in.ua/ знають як квартиру-студію перетворити в стильний та практичний простір. В цьому легко переконатися на прикладі готових проєктів.

AD_4nXfrunbmu4fcUkVnE5JncNhJ91QChDvPExe0uNWbHS50EWv-nLP_--LV35WGw3u1uVQDsx6XWscXN5vXoHlijXbEr_sghAyw6PRfSKh1O9myhMJIiZRTvlBqq5sjJ8HWJR6dwQhmHjx2NYq2uDU6qWlKdsgq?key=ZC33K8XetjbzCZVdb5DNrw

Стильний інтер’єр для компактного простору

Дизайн квартири-студії можна оформити в різних стилях. Для невеликого простору професійні дизайнери рекомендують:

  • мінімалізм;
  • модерн;
  • лофт;
  • скандинавський;
  • класика.

Мінімалізм передбачає лаконічне використання аксесуарів та предметів декору. Меблі та техніка мають бути функціональними та виконувати одразу кілька задач. Щоб створити акцентні зони або з метою планування, надається перевага світлим тонам. Для зонування у квартирі-студії також використовуються такі фішки:

  • перегородки та стелажі для створення функціональних зон;
  • штори та текстиль для поділу простору без втрати світла;
  • зелені зони для додання візуальної легкості. 

Інтер’єр для квартири студії створюється після повного планування. Обов’язково виділяється 3 функціональні зони — спальня, вітальня та кухня. Перехід між ними має бути помітний, але без втрати зручності. 

Меблювання в обмеженому просторі повинно бути практичним. Ось кілька цікавих ідей для його реалізації:

  • вбудовані шафи з достатньою кількістю полиць та кронштейнів;
  • крісло-ліжко або ліжко з вбудованою нішею для зберігання речей;
  • диван-трансформер для економії місця. 

Візуально розширити простір вдасться й за допомогою освітлення. Воно має бути природним — для цього підходять панорамні вікна. Якщо таку ідею реалізувати неможливо, візуально збільшити простір вдасться за допомогою точкового освітлення, вертикальних дзеркал, високих дверних прорізів. 

Декор та акценти у квартирі-студії

Збільшити простір у квартирі-студії можливо й за допомогою правильного оздоблення. Для облицювання стін можна використати фарбу світлого кольору або штукатурення. Світлі відтінки чудово поєднуються з більш яскравими. Візуальні контрасти можливі в меблюванні та декоративних елементах.

Стелю візуально можна трішки підняти. Для цього слід використовувати шпалери з вертикальним малюнком або розмістити на стінах вертикальні дзеркала. Декору теж потрібно приділити увагу. Тут немає жодних обмежень. Стильно виглядатимуть футуристичні картини, вази, різні статуетки. Але вони не мають займати багато вільного місця. Підійде й текстиль — він має відповідати загальному дизайну інтер’єру. 

Затишний та функціональний простір у квартирі-студії можливо організувати. Досвід реалізації подібних проєктів є у професійних дизайнерів студії Soprano. Краще довірити оформлення квартири фахівцям з досвідом. Це запорука гармонічного результату, який відповідатиме усім побажанням. 

Вы могли пропустить